Հետաքրքիր է

Երկայն ականջ բուի արտանետած հնչյուններն ու չափածոները

Երկայն ականջ բուի արտանետած հնչյուններն ու չափածոները


Կենդանիների արտանետած ձայներ

Երկար ականջ բուի արձակած ձայները

Երկար ականջ բու, գիտական ​​անուն Asio otus ընտանիքի Strigidaeգիշերը գիշերը լսելի գիշատիչ թռչուն է (մայրամուտից անմիջապես հետո և մինչ կեսգիշեր, իսկ այնուհետև վերսկսվում է լուսաբացին), իր երգը կրկնվում է հատկապես զուգավորման շրջանում, իսկ տարվա մնացած ժամանակահատվածում լռում է: լսվում է միայն կարճ հեռավորության վրա, մինչ տարածքային վանկարկումները, այսինքն տարածքը սահմանազատելու համար արձակվածները լսվում են հեռավորության վրա (մեկ կիլոմետր հեռավորության վրա): Դրանք դասական են հու հու որ մենք բոլորս գիտենք, որ արտանետվում է տղամարդկանց կողմից, մինչդեռ իգական սեռի ձայներն ավելի քթային են և լսելի են ընդամենը մի քանի տասնյակ մետր, որոնք հիմնականում ձևավորված են տղամարդու հետ զուգերգ կատարելու համար.
Բնում եղած ճտերը նույնպես շատ բարձր հնչյուններ են արձակում, որոնք նման են փողերի, որոնք լսվում են մեծ հեռավորության վրա ՝ իրենց ծնողներին զանգահարելու համար:


ԲԵՌՆԵԼ ԹՇՆԵՐԸ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ F

ԲԵՌՆԵԼ ԹՇՆԵՐԸ ՏԵՍԱԿՆԵՐԻ F

Ներքին բադ Anas platyrhynchos domesticus. Արծիվ բու Bubo bubo. Gouldian finch Cuculus canorus: Թռչունների չափածոներն ու երգերը բաժանվում են ըստ կատեգորիաների կամ գիտական ​​կարգի, որպեսզի նպաստեն միայնակ տեսակների հետազոտությանը: Capercaillie Tetrao urogallus:

Անուն: թռչունների համարներ
Ձևաչափ ZIP- արխիվ
Օպերացիոն համակարգեր. Windows, Mac, Android, iOS
Լիցենզիա: Միայն անձնական օգտագործման համար
Ֆայլի չափ: 33,32 ՄԲայթ

Իտալական միրգ և բանջարեղեն հավաքելիս: Լսեք թռչունների ձայնը և երգը, որոնք պատկանում են պասերինների կարգին, ինչպիսիք են ՝ ոսկե ճիրանը, կանաչ կարմրուկը, արտույտը, ռոբին և այլն: Capercaillie Tetrao urogallus: Gouldian finch Cuculus canorus: Լսեք Falconiformes- ի և Strigiformes- ի կարգին պատկանող գիշատիչ թռչունների ձայները:


Կենսաբանություն

Գերակշռող գիշերային-կրպուսկուլյար սովորույթները, սովորաբար, միայնակ են, քանի որ հնարավոր ագրեգատներ են աշնան-ձմռանը գիշերակացների համար նույնիսկ միգրացիայի ժամանակ:
Այն ապրում է անտառապատ և ծառապատ տարածքներում: Այն կանոնավոր չվող տեսակ է (ձմեռում է հարավային Եվրոպայում): Ալպերում ներկա է մարտ-ապրիլ-հոկտեմբեր ամիսներին:
Սնուցում ՝ հիմնականում մսակեր (միկրո կաթնասուններ, մանր թռչուններ, երկկենցաղներ, սողուններ, միջատներ):
Բազմացման ժամանակահատվածը մարտից հուլիսն է: Այն սովորաբար բնադրում է այլ թռչունների բներում, որտեղ դնում է 3-6 սպիտակ ձու: Ինկուբացիոն շրջանը մոտավորապես 27-28 օր է (տարեկան մեկ ձագով, հազվադեպ `երկու): Theնունդները բներ են և բույնը թողնում են մոտ երեք շաբաթվա ընթացքում `դեռ թռիչքի համար պիտանի: Ձայնային գործունեություն. Ցածր և միապաղաղ «հուուհ» հնչյուններ, որոնք արտանետվում են թռիչքի ընթացքում կամ այլ դրված հատվածներից, բարձր ու հռետորական «uèch» կամ «chuiee», ձգվող ու տնքացող «szièè» (երիտասարդների մոտ):
Թռիչքը ծեծվում է, սահում է միջով, լուռ:
Բնության մեջ գրանցված առավելագույն տարիքը 28 տարին է:

Երկար ականջ բու (լուսանկար ՝ Էնրիկո riարի)


Տեսանյութ: Լսողութեան Վերականգնում եւ Ականջի Ցաւի Բժշկութիւն